Home » Home » Over Comensis » SaaS - Software as a Service

SaaS - Software as a Service

Comensis levert diverse SaaS producten, zoals Smart-Television narrowcasting en Smart-Sales verkoopadministratie.

Maar wat is SaaS nu eigenlijk precies?

SaaS is de afkorting van Software as a Service. Ofwel: het aanbieden en gebruiken van software via internet. Klanten betalen de software in een abonnementsvorm naar gebruik in plaats van het eenmalig aankopen van software.

Voordelen van SaaS

Er zijn vele voordelen aan Saas ten opzichte van het aankopen van software :

  • onderhoud, service en support voor de software zijn volledig uitbesteed.  
  • De eenmalige, dure aankoop van de software is niet nodig.  
  • En omdat bij de meeste SaaS toepassingen een simpele computer met een internetverbinding voldoen hoeven er ook minder investeringen in hardware te worden gedaan. 

Toepassingen van SaaS

SaaS onderscheidt zich van ASP's (die rond de milleniumwisseling populair waren) doordat de software speciaal is ontwikkeld voor toepassing via het web.
SaaS kent vele toepassingen, variërend van e-mail, Content Management en videoconferencing tot Customer Relationship Management, personeelsmanagement en ERP.
De SaaS-markt groeit hard: in 2008 met 27 procent ten opzichte van 2007 en de verwachting van onderzoeksbureau Gartner is dat de markt in 2012 een verdubbelde omzet zal halen van 14,8 miljard dollar.

Kantoortoepassingen via web gebruiken

Google experimenteert met Google Docs, een online SaaS variant van bekende office suites zoals Microsoft Office. Naar verwachting zullen veel meer vertrouwde toepassingen vaker via internet worden gebruikt. Comensis loopt hierbij voorop; wij leveren al drie jaar Smart-Sales waarmee online de volledige verkoopadministratie van een onderneming gevoerd kan worden.