Home

Internet dringt tv-toestel niet naar achtergrond

AMSTERDAM - Hoewel 70 procent van de Nederlandse huishoudens weleens tv-programma's kijkt via het internet, is dit geen gevaar voor de ‘ouderwetse' vorm van televisie kijken.

Dit blijkt uit het onderzoek Onderstroom van mediabureau Stroom.
Voor dit onderzoek werden duizend 18 tot 65-jarigen ondervraagd. Het online kijken van televisieprogramma's is bij jongeren het populairst.

Het grootste deel (40 procent) van de Nederlandse huishoudens bekijkt programma's die zij gemist hebben via de website Uitzending Gemist.

Reguliere tv 

Toch dringt het internet de ouderwetse televisie niet naar de achtergrond. Slechts een vijfde van de kijkers geeft aan dat ze door het internet minder naar de ‘reguliere' televisie kijken. 

Dat online kijken geen bedreiging is voor het televisietoestel in de huiskamer, komt mede door de slechte beeldkwaliteit, het beperkte programma aanbod en de afwezigheid van live programma's op het internet. 

Daar staat tegenover dat er op internet meer keuzevrijheid is; consumenten vinden het fijn om zelf het kijkmoment te kunnen bepalen.

© NU.nl

 

Onze webapplicaties 

Narrowcasting

Comensis levert Smart-Television narrowcasting. Websoftware voor informatieschermen in winkels, fitnesscentra of scholen.  

Online verkoopadministratie

Smart-Sales is een online pakket voor het voeren van uw verkoop-
administratie. Offertes, orders, facturen, vooraad en debiteurenbeheer.