Home

Vooruitblik 2009: de browsers

Het jaar 2009 staat voor de deur. Een nieuw jaar en nieuwe kansen voor de browsers. Internet Explorer heeft versie 8 bijna klaar, Firefox zit in een opwaartse spiraal, en Google heeft Chrome officieel uitgebracht. BeStyled spreekt de verwachtingen uit voor het komende jaar.

Internet Explorer

In het afgelopen jaar heeft Internet Explorer veel marktaandeel in moeten leveren. Ook in 2009 zal deze trend zich voortzetten. Met de komst van een extra browser, Google Chrome, verwacht BeStyled dat het verlies van Internet Explorer nog iets gaat versnellen. Aan het eind van het jaar zal het marktaandeel van Internet Explorer rond de 61 procent zijn.

 

Firefox

 

In 2008 was Firefox de grote winnaar. De browser van Mozilla wist de meeste gebruikers van Internet Explorer op te pikken. De verwachting is dat Firefox ook in het komende jaar veel terrein weet te winnen, echter zijn er meerdere kapers op de kust. BeStyled verwacht dat Firefox aan het eind van 2009 een marktaandeel van circa 26 procent heeft.

Safari

Met de opmars van het Mac besturingssysteem stijgt ook het aantal Safari gebruikers. Ook op Windows wint de browser van Apple langzaam aan terrein. Onze verwachting is dat Safari in 2009 circa 9 procent van de internetters achter zich heeft.

Chrome

 

Google lanceerde begin September de eerste testversie van Chrome. Vanaf het begin was het aandeel vrij constant rond 0,8 procent. Het is moeilijk in te schatten hoe het aandeel van deze browser zich gaat ontwikkelen, omdat onbekend is hoe Google het product gaat promoten. BeStyled schat dat het aandeel van de browser aan het eind van 2009 rond 2 procent zal zijn.

Overig

Volgens de verwachtingen van BeStyled is er dan nog 2 procent te verdelen over de andere browsers. Opera zal van de overige browsers naar verwachting het hoogste aandeel krijgen, met iets minder dan een procent. De overige aandelen zijn te klein om te voorspellen.

Bron: Bestyled

 

Onze webapplicaties 

Narrowcasting

Comensis levert Smart-Television narrowcasting. Websoftware voor informatieschermen in winkels, fitnesscentra of scholen.  

Online verkoopadministratie

Smart-Sales is een online pakket voor het voeren van uw verkoop-
administratie. Offertes, orders, facturen, vooraad en debiteurenbeheer.