Home

Internet belangrijker dan krant

Voor het eerst is internet een belangrijker nieuwsbron dan de krant voor de Amerikanen. Dat blijkt uit een studie van het gerenommeerde Pew Research Center. Enkel televisie is nog een belangrijker bron voor nieuws, zo blijkt. Tenminste, bij mensen ouder dan 30.

Vandaag zegt ongeveer 40 procent van de Amerikanen dat ze voor het binnenlands en buitenlands nieuws een beroep doen op internet. In september van vorig jaar was dat nog 'slechts' 24 procent. Met deze score steekt internet voor het eerst het medium krant voorbij. Voor 35 procent van de Amerikanen is het dagblad nog een belangrijke informatieleverancier. In 2003 was dat nog 50 procent.

Televisie blijft voor de Amerikaan nieuwsmedium nummer 1. 7 op 10 Amerikanen kijkt naar het nieuws op tv.

Wanneer echter gekeken wordt naar de jongeren (Amerikanen jonger dan 30), dan blijkt dat televisie zijn alleenheerschappij kwijt is. Voor het eerst is internet voor de jonge Amerikaan even belangrijk als televisie. Beiden halen een score van 59 procent. Kranten daarentegen zijn voor die doelgroep slechts bij 28 procent een belangrijk nieuwsmedium. Pew ondervroeg voor deze studie 1.489 volwassenen.

© De Tijd

Onze webapplicaties 

Narrowcasting

Comensis levert Smart-Television narrowcasting. Websoftware voor informatieschermen in winkels, fitnesscentra of scholen.  

Online verkoopadministratie

Smart-Sales is een online pakket voor het voeren van uw verkoop-
administratie. Offertes, orders, facturen, vooraad en debiteurenbeheer.